Elinikäiset sukat

01.06.2020 | Tapani Leppänen

Amerikkalaiset Darn Tough -sukat saattavat ovat viimeiset, jotka tarvitset, sillä niissä on elinikäinen takuu.

Hyvät vaellussukat maksavat 20–30 euroa parilta. Onko se paljon tai vähän, riippuu katsantokannasta.

Jonkun mielestä on hulluutta laittaa sukkiin sellaisia summia, kun toinen ajattelee samoin puntista halpissukkia, jotka kuluvat puhki vain muutaman käyttökerran jälkeen.

Maailma on menossa suuntaan, jossa parempi olisi ostaa vähemmän ja parempaa.

Vaikka samalla rahalla saisi kuinka paljon kappaletavaraa, maailma on menossa suuntaan, jossa parempi olisi ostaa vähemmän ja laadukkaampaa.

Amerikkalaiset Darn Tough -sukat saattavat ovat viimeiset, jotka tarvitset, sillä niissä on elinikäinen takuu.


Darn Tough ei ole keksinyt sukkaa uudestaan. Se on vain tehnyt sen hyvin ja vastuullisesti omassa Vermontin tehtaassaan.

Vertailun vuoksi on todettava, etten ole saanut kävelemällä puhki juuri kilpailijoidenkaan laatusukkia, vaikka vanhimmat käytössä olevat vaellussukat ovat helposti 20 vuoden takaisia hankintoja. 

Laatustandardin asettaa tuotteen valmistaja. Takuu on markkinointikikka, muttei mikään tyhjä mainoslause. Jos sukat saa kulutettua puhki, ne voi todella vaihtaa uusiin. Suomessa se tapahtuu ensisijaisesti jälleenmyyjien kautta.

Parin kuukauden testi ei ole näiden sukkien kohdalla kestotesti eikä mikään, mutta palatkaamme asiaan, kun aihetta ilmenee. Aika näyttää meneekö siihen 10, 20 tai 50 vuotta.


Vaellussukkien merkityksestä on kirjoitettu paljon ja ihan syystä. Jos satsaa vaelluskenkiin satoja euroja, huonot sukat voivat vesittää koko sijoituksen.

Hyvät sukat pitävät jalan kuivana, ehkäisevät hiertymiä ja viimeistelevät jalkineen lopullisen istuvuuden.

Hiker Micro Crew on Darn Toughin myydyin sukka. Se on hieman keskivertovaellussukkaa matalampi ulottuen vaelluskengän yläreunaan. Paksuudeltaan sukka on malliston keskitasoa, pohjastaan hieman pehmustettu, mutta muutoin ohuehko.

Merinovilla on mainio materiaali lämmönsäätelyn ja antibakteerisuutensa vuoksi vuodenajasta riippumatta. Kostuessaankin sukka tuntuu mukavalta ja lämpimältä.

Sekoitteessa käytetyt tekokuidut viimeistelevät istuvuuden ja kestävyyden.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?