Elastinen

27.08.2020 | Tapani Leppänen

Vöillä on eroa. Arcade valmistaa pelkästään vöitä, ja tekee sen hyvin.

Vyö on näennäisen yksinkertainen asuste, joka löytyy melkein jokaisen vaatemerkin mallistosta, mutta eräänlaisena oheistuotteena, jonka suunnitteluun ei ole uhrattu enempiä resursseja. Hintakin voi olla melkein mitä hyvänsä ja riippuu enemmän tuotemerkin arvosta kuin tuotteen ominaisuuksista.

Vyön tehtävä on kannatella housuja. Tavallaan yksinkertaista, mutta vöissäkin on eroja. Tietenkin niissä on eroja, kuten kaikissa muissakin vaatteissa ja asusteissa.

Retkeilijälle vyö on tarkkaan harkittu varuste.

Vyötä ei tarvitse irrottaa lentokentän turvatarkastuksessa.

Arcade tekee pelkästään vöitä. Kun itsestään selvänä pidetty tuote suunnitellaan uudestaan, käsillä on aina jotain mielenkiintoista. Seuraavassa tärkeimpiä oivalluksia.

1) Vyö on joustava. Vaikka vastaavia on ilmaantunut markkinoille muitakin, on hämmentävää, että kukaan ei tullut ajatelleeksi asiaa aiemmin. Onhan housuihin ommeltu maailman sivu kuminauhojakin.

Olennaista on tietenkin se, että housut tosiaan pysyvät ylhäällä. Joustoa pitää olla riittävästi, muttei liikaa, jotta vyön mukavuus ja käytettävyys eivät kärsi.

2) Arcade on kehittänyt matalaprofiilisen muovisen pistosoljen. Muovisen siksi, ettei vyötä tarvitse irrottaa lentokentän turvatarkastuksessa. Ohuen siksi, ettei solki paina esimerkiksi repun lantiovyön alla.

3) Arcaden vyö kestää konepesun ja rumpukuivauksen. Kysymys ei ole niinkään siitä, että vyö kaipaisi pesua, vaan siitä, että housut voi pestä koneessa vöineen päivineen.
 

Ulkoilijoiden ja matkailijoiden lähtökohdista suunniteltu Ranger on Arcaden myydyin malli. Tekstiilivyön punos on miellyttävän pehmeä, kevyt ja kosteutta hylkivä.

Vyön pituussäätö on portaaton. Ensimmäisellä käyttökerralla sen kanssa joutuu hieman askartelemaan, mutta tämän jälkeen säätöön ei tarvitse kajota.

Ylimääräinen häntä jää piiloon vyön sisäpuolelle, mutta halutessaan soljen voi kääntää toisinkin päin.

Tuote on mallia ”yksi koko sopii useimmille”. Valmistajan mukaan maksimissaan 40-tuumaiselle eli noin 101 cm vyötärölle.


Luitko jo nämä jutut?