4 x Kokeilemisen arvoinen rullahiihtorata

23.08.2021 | Ida Meriläinen

Minne kannattaa mennä rullahiihtämään? Kaikki hiihdosta -bloggaajan Ida Meriläinen kertoo neljä kohdetta, jonne rullahiihtäjän kannattaa suunnata.

Rullahiihtäminen tapahtuu pääosin asfaltilla, ja kannattaakin valita alkuun sopivan tasainen ja tuttu ympäristö hiihdon harjoitteluun. Silloin ei tarvitse osata alkuun jarruttamista tai kovassa vauhdissa rullien päällä tasapainoilua, koska voit aloittaa kävelyvauhdista ja saat rullat pysähtymään heti kun haluat.

Mutta minne kannattaa mennä rullahiihtämään?

Vuokatissa ja Imatralla sijaitsevat kenties kuuluisimmat ja pisimmät hiihtoradat, ja Paraisillekin, Varsinais-Suomeen valmistui viime kesänä vaihteleva ja laadukas 2,5 kilometrin rullarata.

Kaikki hiihdosta -bloggaaja Ida Meriläisen suosittelee seuraavia kohteita:

[01] Espoon Leppävaarassa on hyväkuntoisella asfaltilla varustettu 1,5 kilometrin mittainen rullahiihtorata, joka sopii aloittelijoille ja kevyempää lenkkiä tekeville rullahiihtäjille.

Muutama vuosi sitten [02] Tuusulan urheilukeskukseen valmistui 1,3 kilometrin mittainen, vaihteleva ja upouudella asfaltilla höystetty rullarata. Rata sopii tasaisuutensa puolesta aloittelijoille, mutta sisältää jonkin verran enemmän mäkiä kuin Leppävaaran rullareitti.

[03] Vöyrin hiihtokeskuksessa Länsi-Suomessa sijaitsee uudehko Aktia Roller Ski Center -rullahiihtorata, joka toimii samalla talvisin ensilumenladun pohjana. Reitiltä löytyy kaksi lenkkiä, joista pidempi on 3,5 kilometrin mittainen ja lyhyempi on noin 2,5 kilometriä. 

Viime kesänä Kuopiolaiset saivat ilokseen [04] Iivon pururatapohjaisen lenkin rullahiihtokäyttöön, kun lenkki asfaltoitiin. Rullarata on 2,5 kilometrin mittainen ja sisältää jyrkkiä nousuja, mutta myös tasaisia osuuksia. 

Lue koko juttu Suomen Ladun Kaikki hiihdosta -sivuilta. 


Luitko jo nämä jutut?