Talvi yllätti polkujuoksijan

22.12.2022 | Hanna Haapasalo

Asicsin Fuji Lite 3 tarjoaa erinomaisen pidon, toki talvikeleillä sekään ei riitä.

Polkujuoksukausi katkesi tänä vuonna Etelä-Suomessa yllättävään kylmenemiseen ja aikaiseen lumentuloon. Hiihtäjät ovat riemuinneet, mutta juoksijoille jää ja lumi tarkoittavat siirtymistä nastalenkkareihin.

Testasin Asicsin uusinta mallinumeroa Fuji Lite -polkujuoksukengistä. Testi ajoittui myöhäiseen syksyyn, joten kilometrejä ei ehtinyt kertyä paljoakaan ennen kuin talvi yllätti polkujuoksijan.

Lue lisää: Latu&Polku sukelsi Asicsin historiaan ja testasi Fuji Lite 2 -polkujuoksukengät

Asics Fuji Lite on 3 kevyt ja neutraali polkujuoksukenkä, joka sopii erityisesti lyhyille ja keskipitkille matkoille.  En ole itse suuri vaimennettujen kenkien ystävä, mutta keski-ikää lähestyessä minimalismin sijaan olen oppinut arvostamaan sopivaa vaimennusta.

Fuli Lite 3 on mielestäni jotain minimalistisen ja vaimennetun kengän väliltä. Tuntuma alustaan on välipohjan vaimennuksesta huolimatta yllättävän hyvä, ja koska pohjassa ei ole suojalevyä, niin isommat kivet myös tuntuvat läpi – eivät tosin haittaavasti.

Pohja on erinomaisen pitävä: liukkailla kallioilla ja juurakoissa liikkuessa kenkään – tai sen pitoon – pystyi luottamaan. Talvikelit olivat kuitenkin liikaa, joten palasin silloin kilpailijan nastalenkkareihin. Asicsilla on oma pohjamateriaalinsa, Asicsgrip.

Kestävä kehitys näkyy suurimmilla valmistajilla nykyään kaikessa. Onneksi. Vähintään puolet kengän pääliosasta on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Lisäksi Flytefoam-välipohja on valmistuksessa on käytetty sellupohjaista nanokuitua.

Asics Fuji Lite 3 -kenkiä voi suositella kaltaiselleni peruslenkkeilijälle, joka tykkää juosta pääasiallisesti metsässä, mutta usein siirtymien takia myös kaupunkimaisemmilla alustoilla. Keveyden ja vaimennuksen ansiosta kengät toimivat mainiosti myös hiekkateillä ja asvaltilla.

Fuji Lite on siis myös ihan hyvä vaihtoehto, jos tarvitsee vain yhdet lenkkikaverit.

Lisätietoa kengistä Asicsin sivuilta. Kengistä löytyy sekä miesten että naisten mallit. Tässä testissä jalassa olivat naisten mallin kengät.


Luitko jo nämä jutut?