Talvi poluilla

06.03.2018 22:27 | Panu Könönen

Etelässä kunnon lumi- ja hankikelit ovat olleet taas tiukassa. Hiihtäjien ohella lunta ja hankia odottavat läskipyöräilijät. Kiilopäällä Suomen Latu on vastannut kasvaneen harrastuksen aikaansaamaan huutoon. Keskuksen ympäristöstä löytyy tänä talvena kaksi huollettua talvipolkua. Harrastus on huomioitu myös Kiilopään vuokraamossa, josta löytyy nykyisin läskipyöriä, myös sähköavusteisia.

Talvipolut lähtevät suoraan Suomen Latu Kiilopään pihapiiristä ja sukeltavat suoraan lumiseen metsään. Moottorikelkalla ja lanalla huollettavat talvipolut ovat tarkoituksella lyhyitä ja ne sijoittuvat kansallispuiston ulkopuolelle. Reilun kahden kilometrin lenkura kulkee helppokulkuisessa lähimaastossa. Toinen talvipolku (5,5 km) nousee Ahopään rinteelle ja puikkelehtii sieltä alas upeaan Latvakuruun.

kiilopaa.fi

Huollettuja talvireittejä löytyy myös useista matkailukeskuksista. Ylläkseltä ja Syötteeltä löytyy lumipyöräilijälle useita kymmeniä nautittavia polkukilometrejä. Myös Pyhä-Luoston alueella talvipolkutarjonta on kasvanut entisestään. Matkailukeskusten lisäksi yksittäisissä kunnissa, Rovaniemellä ja Limingassa, on tehty työtä jalkaisin tai pyörällä liikkuvien talviulkoilijoiden eteen.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Luitko jo nämä jutut