Nyt haetaan vuoden retkikohdetta 2021

05.08.2020 | Latu&Polku

Suomen Messut etsii taas vuoden retkikohde-ehdokkaita. Tällä kertaa teemana on talviretkeily.

Vuoden retkikohde 2021 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla.Tämänkertaisen kilpailun teemana on talviretkeily ja ehdotuksia Suomen parhaaksi talviretkikohteeksi voi tehdä GoExpo-messujen sivulla. Ehdotuksia voivat jättää niin retkeilijät kuin retkeily- ja matkailupalveluita tuottavat tahotkin. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä ja osastolla kevään 2021 GoExpo-messuilla. 

Kilpailussa haetaan ympärivuotista luontoretkikohdetta, joka on viime vuosina kehittänyt erityisesti talviretkeilyn mahdollisuuksia. Tämä voi näkyä esimerkiksi reittien ja taukopaikkojen rakentamisena tai talvivarusteiden vuokrauspalveluina. Kohteessa tulee olla merkittyjä, talvella ylläpidettyjä reittejä ja taukopaikkoja, muita talviretkeilyä tukevia palveluita sekä mahdollisuus omatoimiseen retkeilyyn.  

Ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa retkeilystä kiinnostunut, ja yksi henkilö voi ehdottaa useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 4.10.2020. 

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Raati painottaa kohteiden arvioinnissa kohteen viime vuosina tekemiä, talviretkeilyä parantaneita toimia sekä kohteen merkittävyyttä, saavutettavuutta ja palveluita. Lisäksi raati arvostaa uudenlaisia oivalluksia ja retkeilyn innovaatioita, jotka edistävät suomalaista retkeilykulttuuria. 

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään GoExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–14.3.2021. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä. Palkinto annetaan retkikohdetta hallinnoivalle organisaatiolle, jonka tehtävänä on alueen virkistyskäytön kehittäminen. 

Palkinto jaetaan nyt jo 17. kerran. Viime vuoden teemana oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella. 


Luitko jo nämä jutut?