Iloa lumesta Ilomantsissa

18.11.2020 | Latu&Polku

ILO!LUMI-tapahtuma luo lumenveiston SM-kisat Ilomantsiin helmikuussa.

Lumenveiston SM-kilpailu pidetään Ilomantsissa 19.–21. helmikuuta 2021. Tapahtuman nimi on ILO!LUMI ja kilpailun teemana on ILO.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ja Suomen Latu. Lumenveiston SM-kilpailua koordinoiva Suomen Latu otti yhteyttä ilomantsilaisiin SM-kisan järjestämiseksi. Lumenveiston SM-kilpailut on pidetty kerran aikaisemmin Ilomantsissa vuonna 2007. Lisäksi pienempimuotoisia lumenveistokisoja on ollut viisi kertaa, viimeksi maaliskuussa 2019.

Kilpailun valvoja, kahdeksankertainen lumenveiston SM-mitalisti Veijo Oinonen pitää hienona asiana, että SM-kisat järjestyvät Ilomantsissa kahden vuoden tauon jälkeen. Hän itse oli järjestämässä edellisiä kisoja Kuusankoskella vuonna 2018.

”Tämä on tärkeä tapahtuma lumenveistäjille, että he pääsevät taas näyttämään kykynsä ja tapaamaan muita veistäjiä. Katsojillekin on luvassa elämys. Kun itse näin ensimmäisen kerran lumenveistoa Kuusankoskella 1980-luvun lopulla, ihastelin, voiko lumesta todella tehdä näin hienoja juttuja.”

Ilomantsin SM-kilpailu pidetään Megrin Matkailussa, jossa järjestyy veistäjien majoitus ja murkinointi ihan veistoalueen vieressä.

MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen yhteistyökumppaneina ovat Suomen Ladun ja Megrin Matkailun lisäksi Ilomantsin kunta ja joukko paikallisia yhdistyksiä. Tapahtuman suojelijoina toimivat Suomen vahvin nainen Salla Romo ja Suomen vahvin mies Mika Törrö.

ILO!LUMI-tapahtuman kisakoordinaattori Maarit Hämäläinen-Koljonen sanoo, että Ilomantsin kisavaltteja ovat lumivarmuus ja lumen puhtaus.

”Otamme tapahtumassa luonnollisesti huomioon koronatilanteen. Siksi emme aseta yleisötavoitettakaan. Toivomme veistäjiä ja yleisöä ilahduttavaa ja virkistävää tapahtumaa talven keskelle.”

Kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2021.

ilolumi.fi


Luitko jo nämä jutut?